Een kristal werkt graag met je samen. Als het ware neem je de energie van het kristal op en balanceert het wat je mist. Het is net als de kleine pilletjes van de homeopaat. Maar Een kristal kan niet eindeloos voor je werken wanneer het nooit gelegenheid krijgt om zichzelf weer op te laden. Uiteindelijk zul je dan het kristal ‘leeg zuigen’ en zal het stuk gaan. En dat is juist niet de bedoeling. Je moet weer leren in wederzijds respect met elkaar om te gaan, en daar hoort verantwoordelijkheid en verzorging voor je kristal bij.

Het schoonmaken van kristallen: Wanneer een kristal in jouw energie werkt kan het veel afvalenergie of processen los maken, en delen daarvan kunnen in je kristal trekken, of kunnen het kristal van z’n kracht ontdoen. Het is daarom belangrijk, zeker wanneer een kristal hard voor je werkt, het geregeld te ontladen van jouw oude energieën, en het daarna weer opnieuw op te laden, zodat het z’n werk ook voor je kan blijven doen.

Kleine(re) kristallen moeten meestal vaker gereinigd moeten worden dan grote(re). Als je echt belangrijk werk wilt doen (zoals bijvoorbeeld je huis reinigen of afschermen), kun je dan ook beter voor een groot kristal kiezen.

De meeste kristallen kun je een nacht onder water leggen (dit kan niet met seleniet, celestijn, chrysocolla en azuriet). Je ziet dat het kristal aan het schoonmaken, loslaten is als er allemaal kleine luchtbelletjes op het kristal verschijnen. Ga door met het water dagelijks te verversen tot de luchtbelletjes weg zijn. Dit duurt meestal maximaal drie dagen. Voor de kristallen die geen water verdragen: haal ze voorzichtig door een vlam, bijvoorbeeld wierook. Of je kunt Aura Soma op je handen doen (Serapis Bey) en door de energie van de Aura Soma het kristal met je intentie schoonmaken.

Het opladen van kristallen: Om de kristallen weer van nieuw Licht en nieuwe energie te voorzien is het belangrijk om ze na het reinigen weer goed op te laden. Dit kun je op de volgende manieren doen:

Leg het kristal gedurende enkele uren (buiten) in de volle zon. Sommige kristallen echter liggen liever in het maanlicht. Vraag of voel aan je kristal waar het de voorkeur voor heeft. (Als je er niet uit komt, leg het dan maar gewoon in de zon neer, dat is altijd prima).

Leg het kristal op een grote cluster van bijvoorbeeld bergkristal of amethist. Sommige kristallen geven hier de voorkeur aan. En een grote cluster kan dit meestal ‘wel trekken’.

Maar: Sommige kristallen kunnen (lichter) verkleuren in de zon, dus leg ze niet in de zon. Bijvoorbeeld: amethist, rozenkwarts, fluoriet, ‘dichte’ celestien.

De uitgebreide schoonmaakprocedure: Om een kristal een grondige schoonmaak beurt te geven kun je het beste gebruik maken van de uitgebreide schoonmaak, deze houdt in:

Leg het kristal 3 dagen in koud water. Ververs dit water elke dag.

Haal dan het kristal 3 keer door een kaarsvlam heen.

En leg het daarna 3 dagen in een potje met aarde.

Het kristal kan zich door deze procedure grotendeels herstellen dankzij de elementen water, vuur en aarde, waaruit hij ontstaan is. Tussendoor of na deze reiniging kun je de kristallen nog een periode in de zon of in het maanlicht leggen, om ze extra op te laden.

Let op: Barnsteen moet je niet door vuur (vlam) heen halen, want deze kan smelten omdat het ontstaan is uit harsen.

(Bron: Kristalflits 02-03-2010 van Miracles in Life)

Advertenties